Czego potrzebujemy: 100 g czerwonej soczewicy 150 g marchewki startej na drobnych oczkach pół cebuli 2 ząbki czosnku 5 g nasion chia + 1/3 szklanki wody łyżka natki/koperku przyprawy - sól, pieprz, pieprz ziołowy, oregano 7 g oleju kokosowego mąka owsiana do skorygowania gęstości masy Dziki sos Tomato Basil Jak wykonać: Soczewicę gotujemy do [...]
Czego potrzebujemy: 500 g twarogu półtłustego 150 g serka homogenizowanego 0% tłuszczu 100 g masła orzechowego 120 g erytrytolu 25 g żelatyny 50 g orzechów kilka łyżek mleka 50 g gorzkiej czekolady szczypta soli Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy w 120 ml gorącej wody - studzimy. Twaróg, serek, erytrytol wkładamy do miski i blendujemy na gładka [...]
Czego potrzebujemy: 4 jajka w temperaturze pokojowej 80 g erytrytolu 50 g mąki ryżowej 50 g mąki orkiszowej jasnej 20 g kakao 250 g twarogu półtłustego 100 g mleka kokosowego 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka) 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody 100 g borówek Jak przygotować: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, [...]
[...] za to jest małe i szybko się je zużyje - a trzeba pamiętać, że takie pasty nie zawsze mogą stać tygodniami w lodówce. Pasta z tofu ma dość dobrą kaloryczność - 160 kcal w 100 g produktu, do tego warto zaznaczyć, że praktycznie nie zawiera cukru. Złożona jest z wody, tofu, okary (pulpa sojowa powstająca przy produkcji tofu) i przypraw. Można [...]
Czego potrzebujemy: 100 g masła z nerkowców 30 g wiórków kokosowych 60 g masła migdałowego 40 g daktyli 5 g kakao 10 g maca 30 g białka w ulubionym smaku Jak wykonać: Daktyle siekamy i zalewamy wrzątkiem na 15 minut. Po tym czasie odlewamy połowę wody, a daktyle rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki poza kakao i wszystko dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 3/4 szklanki mleka + kilka łyżek - ja użyłam 2% 3/4 szklanki wody 30 g izolatu creme brulee 25 g wpc carmel nugat 15 g ksylitolu 15 g kakao Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i przepłukać kolejno zimną wodą - wrzątkiem - znów zimną wodą i znów wrzątkiem. Zabieg konieczny by pozbyć się nieprzyjemnej [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ulubionego Vege Burgera 100 ml gorącej wody 10 g ulubionej Dzikiej oliwy kilka rzodkiewek, pomidorków, kawałek ogórka, papryka, oliwki ulubiony Dziki Sos Jak przygotować: Masę burgerową przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, po czym formujemy 8 kuleczek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy nasze [...]
Czego potrzebujemy: naleśniki: 1 jajko 125 ml wody gazowanej 125 ml mleka 0,5% 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 ml oleju kokosowego szczypta soli 300 g fasolki szparagowej 50 g Dzikiego sosu - ulubionego Jak wykonać: Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy bez dodatkowego tłuszczu. Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 120 ml wody 30 g kremu Pistachio 30 g wpc Pistachio 30 g obranych i posiekanych pistacji 30 g wiórków kokosowych Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i [...]
Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 ml wody gazowanej 150 ml mleka 2% tłuszczu szczypta soli 10 g oleju kokosowego 150 g mąki ryżowej z Quamtrax 100 g jogurtu naturalnego 20 g ulubionego białka Jak wykonać: Do miski wbijam jajko, wlewamy wodę i mleko. Dodajemy mąkę, olej i sól. Wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Polewę [...]
Czego potrzebujemy: 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 150 g fileta z kurczaka 10 ml oliwy z oliwek 100 g ryżu łyżeczka tabasco łyżeczka sosu sojowego sól , pieprz Jak przygotować: Ryż gotujemy. W trakcie kiedy ryż się gotuje, przyrządzamy mięso i warzywa. Mięso kroimy w paski i przyprawiamy solą, pieprzem, sosem sojowym i dodajemy 5 ml oliwy. [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]
Czego potrzebujemy: 250 g dorsza 25 g soli 200 g pomidora 100 g kolorowej papryki 10 g oliwy smakowej 2 ząbki czosnku Jak wykonać: W 0,5 l wody rozpuszczamy 25 g soli. Rybę myjemy i wkładamy do przygotowanej solanki na maksymalnie jedną godzinę. Po tym czasie wyjmujemy ją z roztworu i dokładnie odsączamy ręcznikiem papierowym. Na patelni [...]
Czego potrzebujemy: 2 jajka 190 g mąki orkiszowej jasnej 200 ml mleka 200 ml wody gazowanej szczypta soli łyżeczka erytrytolu 7 g oleju 100 g Choco Plum Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Plum wrzucamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Na teflonowej patelni smażymy naleśniki. Każdy z nich smarujemy 10 g Choco Plum. Zjadamy:) [...]
[...] i rege-nerację organizmu, przy anemii, depresjach czy nadciśnieniu. Jest doskonałym środkiem profilaktycznym. Warto spożywać go, ponie-waż posiada pełnowartościowe białko (100 g pyłku - 20 g białka, 9 podstawowych aminokwasów), witaminy i mikroelementy, ma wła-ściwości bakteriobójcze, jest zatem naturalnym antybiotykiem. Moż-na spożywać [...]
[...] zanieczyszczenie wody bakteriami kałowymi stwarza realne niebezpieczeństwo dla odbiorców, wymagania sanitarne są bardzo ostre. W standardowej w takich badaniach próbce 100 ml wody pitnej nie może być ani jednej komórki bakteryjnej. Oprócz badania bakterii kałowych określa się też ogólną liczbę bakterii. Pozwala to ocenić ewentualne [...]
[...] potrzeb, planowanej intensywności wysiłku oraz wrażliwości na działanie preparatu. 1 porcję 6 g (10 jednostek = 1/4 miarki = 1 płaska łyżka stołowa) rozpuścić w 100 ml wody. Porcje 12 g i 18 g rozpuścić odpowiednio w 200 ml i 300 ml wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w [...]
[...] stawy : Kompleks substacji odbudowujacych stawy, naprawiajacy tkanke laczna: GLUKOZAMINA: /dawki zalecane przez dr. Theodosakisa, zależnie od masy ciała/ ponizej 55kg: 1000 mg/day od 55 do 90kg: 1500 mg/day powyzej 90kg: 2000 mg/day Zaleca sie dzielenie dziennych dawek glukozaminy i przyjmowanie jej w dwoch do czterech dawek podczas [...]
[...] może być modyfikowana w zależności od indywidualnych potrzeb, planowanej intensywności wysiłku. 1 porcję 7,5 g (1,5 miarki) rozpuścić w 50 ml wody. Porcję 15 g rozpuścić w 100 ml wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut [...]